ΤΑ 12 ΒΗΜΑΤΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η κοινωνική πολιτική έχει για μένα πρωτεύουσα σημασία, θα είναι η αιχμή του δόρατος στη διοίκηση μας. Ήρθε η ώρα, να επιστραφούν τα αντισταθμιστικά οφέλη πραγματικά στους Δημότες, ως παροχές και ως υπηρεσίες. Ενισχύουμε το Κοινωνικό Παντοπωλείο σεβόμενοι την αξιοπρέπεια του δημότη με ουσιαστικές παροχές. Δημιουργούμε Κοινωνικό Φροντιστήριο υπό την εποπτεία του Δήμου σε συνεργασία με ιδιώτες και φροντιστές-εκπαιδευτικούς.

ΥΓΕΙΑ

Δημιουργούμε κεντρικό σύγχρονο δημοτικό ιατρείο στα Άνω Λιόσια, με παραρτήματα στο Ζεφύρι και στη Χασιά που θα καλύπτει όλες τις ειδικότητες και κυρίως τη νύχτα με γιατρούς που θα αντιμετωπίζουν έκτακτα περιστατικά (Καρδιολόγο, Παθολόγο) και θα συνεργάζονται απευθείας με το Θριάσιο Νοσοκομείο.

ΠΑΙΔΕΙΑ

Η Παιδεία γίνεται τομέας απόλυτης προτεραιότητας. Έχουμε τους πόρους ώστε να κατασκευάζουμε κάθε χρόνο νέα σχολεία και παιδικούς σταθμούς. Βελτιώνουμε τα υπάρχοντα και δημιουργούμε σύγχρονες – πρότυπες εγκαταστάσεις. Θα παρέχουμε ιατρική παρακολούθηση για κάθε μαθητή.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αναδεικνύουμε το πολιτιστικό παρελθόν, επενδύουμε στην δημιουργία του σήμερα, σχεδιάζουμε το πολιτιστικό μέλλον. Δημιουργούμε Κέντρο Πολιτισμού, πρωτίστως για την προβολή του ουσιαστικού καλλιτεχνικού έργου των συλλόγων μας και για την φιλοξενία πολιτιστικών δρώμενων, εκθέσεων, παρουσιάσεων και ημερίδων στην πόλη μας.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Άμεση προτεραιότητα μας και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες είναι η δωρεάν άθληση για όλα τα παιδιά. Επισκευάζουμε τις υπάρχουσες αθλητικές εγκαταστάσεις και δημιουργούμε νέες, όπου κρίνουμε ότι αυτές είναι απαραίτητες. Εισάγουμε νέα αθλήματα και ενισχύουμε έμπρακτα ομάδες και άτομα που ασχολούνται με τον πρωταθλητισμό.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ

Εδώ και δεκαετίες, σε όλες τις πολιτισμένες χώρες του πλανήτη, έχουν αναπτυχθεί τεχνικές διαχείρισης των απορριμάτων, πέρα από την εναπόθεση στις χωματερές και την καύση, όπως ο περιορισμός των απορριμμάτων. Εφαρμόζουμε τη δράση  <<Αυτός  που μολύνει, αυτός πληρώνει>> ώστε αυτός που ρυπαίνει να θεωρείται ιδιοκτήτης των απορριμμάτων του. Η εφαρμογή της ιεραρχίας στην επεξεργασία των απορριμμάτων είναι: μείωση, επαναχρησιμοποίηση στο maximum, ανακύκλωση και πρέπει να γίνει κτήμα όλων των πολιτών της Φυλής.

ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ

Οι συμπολίτες μας με αναπηρίες αυτονομούνται, γιατί αποκτούν πρόσβαση σε όλους τους χώρους χωρίς βοήθεια. Ενισχύονται οι ράμπες πρόσβασης σε όλο το Δήμο, δημιουργούνται οπτικές, ακουστικές και σημάνσεις αφής. Ενισχύονται οι κοινωνικές δομές βοήθειας σε κάθε γειτονιά του Δήμου μας. Δημιουργούμε θύλακες εργασιακής απασχόλησης για την απορρόφηση τους από την αγορά εργασίας

ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ

Οι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας δεν θα αισθάνονται πια μόνοι και εγκαταλελειμμένοι. Εκτός από την ενίσχυση του προγράμματος <<Βοήθεια στο σπίτι>> , δημιουργούμε τη δομή <<άμεση δράση για την τρίτη ηλικία>>. Δημιουργούμε επίσης τη δομή <<Οι νέοι δίπλα στην Τρίτη Ηλικία>>, ενισχύοντας τον εθελοντισμό. Δίνουμε έτσι λύση, στα καθημερινά προβλήματα των ατόμων της τρίτης ηλικίας.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Το καλύτερο μισό του Δήμου μας έρχεται να πάρει τη θέση που του αξίζει. Δημιουργούμε προγράμματα γυναικείας δημιουργικότητας, επιχειρηματικότητας και στήριξης της γυναίκας στη μονογονεϊκή οικογένεια. Με τη δημιουργία στέγης κακοποιημένων γυναικών, τα θύματα βρίσκουν ένα χώρο ψυχολογικής υποστήριξης και κοινωνικής επανένταξης.

ΝΕΟΙ

Δημιουργούμε κέντρα εκπαίδευσης και λειτουργίας Νεανικής Επιχειρηματικότητας. Δημιουργούμε Κέντρο Εύρεσης Εργασίας στο Δήμο σε συνεργασία με τοπικούς επιχειρηματίες. Δημιουργούμε δομή για τη Στήριξη των φοιτητών, την υποστήριξη των νέων άνεργων και των νέων επιστημόνων στη διαδικασία εύρεσης εργασίας, επαγγελματικής κατάρτισης και εκπαίδευσης.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΙΑ

Άμεση σύνδεση με τους άνεργους. Δημιουργούμε on line σύνδεση με όλες τις επιχειρήσεις του Δήμου μας και του ΒΙΟ.ΠΑ. Άνω Λιοσίων, ώστε οι θέσεις εργασίας, ακόμη και οι έκτακτες, να εμφανίζονται την ίδια στιγμή στις οθόνες του Κέντρου Εύρεσης Εργασίας του Δήμου. Δημιουργούμε Κέντρο Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας, καθιστώντας έτσι το Δήμος μας πόλο έλξης στις νέες τεχνολογίες.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Οι Δημότες αποκτούν ηλεκτρονική πρόσβαση σε μια σειρά υπηρεσιών και ηλεκτρονικών  εφαρμογών (έκδοση πιστοποιητικών, προεγκρίσεις, πληρωμή λογαριασμών) που εισάγουν την ψηφιακή καινοτομία και δημιουργούν την έξυπνη πόλη.