13/08/2021

Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι αυτές τις ημέρες, καθώς παρακολουθήσαμε και βιώσαμε μια μεγάλη καταστροφή, που δεν χωρά πολιτική αντιπαράθεση παρά μόνο ανθρωπιά και αλληλεγγύη. Δάση κάηκαν, ζώα πέθαναν, κόποι μιας ζωής χάθηκαν.

Πρωτίστως οφείλω να αναφερθώ στον άτυχο συνδημότη μας, που έχασε τη ζωή του παλεύοντας με τις φλόγες, φτάνοντας την αξία του εθελοντισμού στα ύψη.

Στην μνήμη μας, ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΙΛΩΡΑΣ θα μείνει ως ένας ΗΡΩΑΣ και ως ένα φωτεινό παράδειγμα αλληλεγγύης.

Αξιομνημόνευτη επίσης είναι η παρουσία και συμβολή της δημοτικής αστυνομίας του Δήμου Φυλής, στο Δήμο Αχαρνών, συνεπικουρώντας τις πυροσβεστικές δυνάμεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, αλλά και των συνδημοτών μας που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους τόσο, στο Δήμο Αχαρνών, όσο και στο Δήμο Πετρουπόλεως.

Είναι αδύνατον όμως να μην σταθώ στην στάση της δημοτικής αρχής, καθώς ο Δήμος Φυλής αποδείχτηκε για ακόμη μια φορά ανύπαρκτος, αδιάφορος, απροετοίμαστος και επικίνδυνος να διαχειριστεί μια απειλή και να σταθεί αλληλέγγυα στους γειτονικούς Δήμους Αχαρνών και Πετρουπόλεως.

Ο Δήμαρχος Πετρούπολης κατήγγειλε ότι εκδηλώθηκε φωτιά από καντήλι στο Νέο Νεκροταφείο του Δήμου Φυλής, η οποία λόγω ολιγωρίας και αδιαφορίας επεκτάθηκε στο Λατομείο Μουσαμά, καίγοντας απορρίμματα, δημιουργώντας τοξικό νέφος (η «αποκατάσταση» του Λατομείου με σκουπίδια είναι ένα ακόμα «έργο» με την υπογραφή Παππού). Η πυρκαγιά συνέχισε στο Ποικίλο Όρος με αποτέλεσμα να φτάσει μέχρι την Πετρούπολη.

Ο Δήμος Αχαρνών, ένας Δήμος με τον οποίο μας συνδέουν διαχρονικά ιστορικοί, πολιτιστικοί, περιβαλλοντικοί δεσμοί, δοκιμάστηκε πιο σκληρά από την πύρινη λαίλαπα, αλλά και εκεί ο Δήμος μας ήταν ΑΠΩΝ.

Είναι ντροπή να γινόμαστε αποδέκτες πανηγυρικών δελτίων τύπου του Δημάρχου Φυλής κ. Παππού, διότι αποφύγαμε τη φωτιά στον Δήμο Φυλής, κάτι που οφείλεται κυρίως στον παράγοντα τύχη και στην κατεύθυνση του ανέμου, χωρίς να μηδενίζουμε τις όποιες προσπάθειες έγιναν.

Είναι ντροπή τις δύσκολες αυτές ώρες να βλέπουμε σταθμευμένες υδροφόρες, πυροσβεστικά οχήματα, σκαπτικά μηχανήματα κ.α. ενοικιασμένα από τα βρώμικα χρήματα της χωματερής και να μην διατίθενται στο Δήμο Αχαρνών που έδινε άνιση μάχη με τη φωτιά (είναι αυτονόητο ότι σε περίπτωση συναγερμού για το Δήμο Φυλής θα μπορούσε να αποσύρει τις δυνάμεις του)

Είναι ντροπή για τη δημοτική αρχή του Δήμου μας να καίγεται το σπίτι του γείτονα και εκείνη να κομπάζει ότι πέτυχε που δεν κάηκε το δικό της σπίτι διότι είναι πιο ικανή.

Είναι ντροπή η δημοτική αρχή χωρίς προγραμματισμό, χωρίς σχέδιο για την πυροπροστασία, αδιάφορα και επικίνδυνα, 27 Ιουλίου σχεδόν στη λήξη της αντιπυρική περιόδου, να φέρει προς ψήφιση χορτοκοπτικές εργασίες για αποψίλωση χώρων του Δήμου Φυλής προϋπολογισμού 449.376,00€, δημιουργώντας υποτίθεται αντιπυρικές ζώνες. Για μια ακόμη φορά η δημοτική αρχή του Δήμου Φυλής μας υποδεικνύει ότι «τρέφεται» από σεισμούς, πλημμύρες και πυρκαγιές κατασπαταλώντας χρήματα της καρκινοχωματερής.

Σε μια τέτοια δυσμενή κατάσταση που στη χώρα μας προσφέρθηκε αλληλέγγυα ανθρωπιστική βοήθεια από όλη την Ελλάδα και από διάφορα κράτη του πλανήτη, εμείς παραμείναμε άπραγοι στο καβούκι μας. Πέρασε μια εβδομάδα και ακόμα δεν έχει υπάρξει η παραμικρή ενέργεια για συγκέντρωση αγαθών προς τους πυρόπληκτους. Από τους λίγους Δήμους της χώρας που δεν συμμετέχουν στο πανελλαδικό κύμα αλληλεγγύης.

Μόνο ΝΤΡΟΠΗ!!!

Δυστυχώς ο πακτωλός των χρημάτων της χωματερής, έχει αλλοιώσει τελείως τις συνειδήσεις, και έχει κάμψει τις ηθικές αξίες των μελών της διοίκησης.

Θέλω απλά να ζητήσω προσωπικά μια μεγάλη Σ Υ Γ Γ Ν Ω Μ Η στο Δήμο Αχαρνών και το Δήμο Πετρούπολης, στέλνοντάς τους μια επίσημη επιστολή στήριξης αυτές τις δύσκολες ώρες.

Δηλώνω ότι η στάση του κ. Παππού και των μελών της διοίκησής του, μας εξοργίζει και δεν εκφράζει επ’ ουδενί τη στάση των συνδημοτών μας !!!

Ντρέπομαι που είμαι μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου ενός Δήμου χωρίς καμία κοινωνική ευαισθησία, παρά μόνο επικοινωνιακή αναισθησία!!!

Το ελάχιστο που μπορούμε να εκφράσουμε είναι μια ΣΥΓΓΝΩΜΗ!!!

Ας ελπίσουμε να είναι οι τελευταίες φωτιές που ζούμε και να ευχηθώ σε όλους Καλή Παναγιά !