28/06/2021

Με νωπές τις μνήμες του «φαντάσματος» της αμαρτωλής Δ.Ε.Τ.Ε.Α.Λ.Α., της Αναπτυξιακής Εταιρείας που υπερχρέωσε τον Δήμο μας πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ, φθάνοντας στην πολυβόητη ρύθμιση χρέους για 2.129 χρόνια  υποθηκεύοντας το μέλλον των παιδιών μας.

Από την πρώτη στιγμή αντισταθήκαμε στη σύσταση μιας νέας Αναπτυξιακής Εταιρείας του Δήμου, σε ένα ακόμη πισωγύρισμα ασυδοσίας πολλών ετών!

Στη δια περιφοράς συνεδρίαση στις 22/6, ως μείζων αντιπολίτευση είχαμε τη δυνατότητα να ορίσουμε δικό μας μέλος και αναπληρωτή του, στο διοικητικό συμβούλιο της νεοϊδρυθείσας «ΣΥΜΠΡΑΞΙΣ Α.Ε.- Α.Ο.Τ.Α.» προκειμένου να ασκεί έλεγχο στις διαδικασίες για χρηστή διαχείριση, διαφάνεια και πρωτίστως την ενημέρωση των δημοτών.

 Ωστόσο, από τη δημοτική αρχή, μας ζητήθηκε να αλληλοψηφίσουμε όλα τα υποψήφια μέλη, να ορίσουμε χέρι-χέρι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και εν ολίγοις δηλαδή να «νομιμοποιήσουμε» με την ψήφο μας τους ανθρώπους που καταγγέλλουμε, τους ανθρώπους που δεν τους έχουμε εμπιστοσύνη, τους ανθρώπους που συνεχίζουν να μας χρεώνουν μέρα με τη μέρα.

Η παράταξή μας, παραμένοντας πιστή στις αρχές και στις θέσεις της, απέσυρε την πρόταση-υποψηφιότητα του μέλους της παράταξης μας και του αναπληρωτή του.

Είμαστε ΞΕΚΑΘΑΡΟΙ 

Δε συμμετέχουμε σε κανένα ψηφοθηρικό αλισβερίσι, τύπου «ψηφίστε μας για να σας ψηφίσουμε».

Δε συνεργαζόμαστε με αυτούς που συνυπογράφουν μια ακόμη καταστροφική σελίδα για τον τόπο μας.

Δε νομιμοποιούμε το «πλυντήριο» που συστήνεται στην πόλη μας για να θησαυρίζουν οι λίγοι και εκλεκτοί σε βάρος των συμπολιτών μας, σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ,σε βάρος της ζωής μας.

 Δε συμμετέχουμε σε κανένα πάρτι

Στο ίδιο μήκος και η αρνητική στάση του σωματείου των εργαζομένων εκφράζοντας την αντίθεση του, κάνει λόγο για πικρή εμπειρία από τις πρώην δημοτικές επιχειρήσεις και υπογραμμίζει τις αρνητικές επιπτώσεις τόσο για πολίτες όσο και εργαζόμενους.

Δυστυχώς η αύξηση των αντισταθμιστικών και η επέκταση της χωματερής για άλλη μια γενιά, άνοιξε την όρεξη σε όλες τις κατεστημένες διαπλεκόμενες ομάδες, οι οποίες ένωσαν τις δυνάμεις τους, ώστε να συμμετάσχουν στην διοίκηση του Οργανισμού(εταιρεία). Γιατί άραγε ;

Φυσικά όλα αυτά γίνονται σε μια περίοδο που ο κόσμος έχει να αντιμετωπίσει υγειονομική και οικονομική κρίση και οι κύριοι της διοίκησης ετοιμάζονται … για ένα ακόμα πάρτι.