Η Δυτική Αττική και ο Δήμος Φυλής διανύουν τις δυσκολότερες μέρες από την αρχή της πανδημίας με ρεκόρ κρουσμάτων και με τα γειτονικά νοσοκομεία να στενάζουν από τα εκατοντάδες περιστατικά του κορωνοϊού.

Αυτή την κρίσιμη ώρα η Κυβέρνηση προχώρα σε χαλάρωση των μέτρων, που ομολογουμένως δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα, παίζοντας τις ζωές μας «κορώνα γράμματα» προκειμένου να σώσει την όποια οικονομία απέμεινε,

ενώ σε τοπικό επίπεδο η δημοτική αρχή στη Φυλή «οραματίζεται», πάνω στη ΝΕΑ ΧΩΜΑΤΕΡΗ που υπέγραψε «πράσινο Δήμο» ,τουριστική ανάπτυξη και επαναφορά του φαντάσματος της Αναπτυξιακής Εταιρίας.

  • Καμία προστασία της κοινωνίας, με μόνους κι έρημους τους υγειονομικούς που παλεύουν καθημερινά, νύχτα-μέρα, για να περιθάλψουν εκατοντάδες ασθενείς και να σώσουν ανθρώπινες ζωές.

Δεν υπάρχει λογική σε αυτό που ζούμε !

Ένας πολιτικός «αχταρμάς» που καθορίζει τις ζωές μας!

Τα επιπλέον μέτρα του Δήμου Φυλής; ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ!

Καμία πρωτοβουλία για την ΤΟΠΙΚΗ κοινωνία!

Εάν ο Δήμος ήταν ευαισθητοποιημένος και πραγματικά ενδιαφερόταν να βοηθήσει σε αυτήν την πανδημία δεν θα περιοριζόταν να ακολουθεί ΜΟΝΟ τις εξελίξεις, πηγαίνοντας πίσω από τις κυβερνητικές οδηγίες.

  • Καμία παροχή υποστήριξης στις οικογένειες με επιβεβαιωμένα κρούσματα.
  • Καμία στήριξη των ανήμπορων ηλικιωμένων για τη μεταφορά τους στα εμβολιαστικά κέντρα.
  • Σε λίγες ημέρες, ανοίγουν τα σχολεία και αντί να εξοπλιστούν για την προστασία εκπαιδευτικών και μαθητών, παρατηρούμε έναν Δήμο Φυλής που «αιμοδοτεί» με αναθέσεις συγκεκριμένες επιχειρήσεις εξοφλώντας προεκλογικά γραμμάτια.

Και κυρίως;

Καμία ΕΠΙΣΗΜΗ ενημέρωση στους δημότες για το επιδημιολογικό φορτίο στην πόλη μας!!

Εμείς ως αντιπολίτευση δηλώνουμε δημόσια ότι δεν έχουμε λάβει γνώση από την αρχή της πανδημίας μέχρι και σήμερα, για την κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο μας.

Φίλες και Φίλοι,

Με δεδομένη την ΑΔΥΝΑΜΙΑ της πολιτείας να αντιμετωπίσει την πανδημία και την ΑΠΟΥΣΙΑ του Δήμου Φυλής, δεν έχουμε παρά να στηριχθούμε στις δικές μας δυνάμεις.

Όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, τηρούμε αυστηρά τα μέτρα ατομικής προστασίας.

Μας άφησαν ολοκληρωτικά την ευθύνη να παλέψουμε και να νικήσουμε τον αόρατο εχθρό!

Μπορεί να κουραστήκαμε ένα χρόνο τώρα, αλλά οφείλουμε να επιδείξουμε ψυχραιμία για κερδίσουμε πίσω τις ζωές μας.

Με ατομική ευθύνη, αλλά και συλλογικότητα συνεχίζουμε τον καθημερινό αγώνα ενάντια στον κορωνοϊό για να μη θρηνήσουμε κανέναν συμπολίτη μας, για να κρατήσουμε όρθια την πόλη μας!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ

Οι ζωές και το μέλλον μας είναι πλέον στα δικά μας χέρια