28/12/2020

Η παράταξη «Φυλή. Νέο Ξεκίνημα» καταψήφισε σήμερα το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό του 2021 του Δήμου Φυλής, καθώς δεν πρόκειται να γίνουμε συνένοχοι στο πολιτικό έγκλημα διαρκείας του τόπου μας.

Η αχαρτογράφητη πανδημική κρίση και οι επιπτώσεις της στην τοπική οικονομία και στην υγεία των συμπολιτών μας, δε φαίνεται να απασχολεί ιδιαίτερα τη συν-διοίκηση Παππού-Μπουραΐμη.

Γεγονός που αποτυπώνεται σε έναν ακόμα πλασματικό προϋπολογισμό και σε ένα πρόχειρο τεχνικό πρόγραμμα χωρίς σχέδιο, όραμα και αναπτυξιακό χαρακτήρα.

Συνεχίζοντας την ίδια καταστροφική πολιτική εδώ και 30 χρόνια, μια πολιτική που έχει οδηγήσει σε τέλμα την πόλη μας και την έχει μετατρέψει σε ένα απέραντο, απύθμενο και ατελείωτο σκουπιδότοπο.

Η κρίση της πανδημίας φανέρωσε την «γύμνια» της διοίκησης σε θέματα Υγείας καθώς το επίπεδο πρόνοιας του Δήμου μας βρίσκεται υπό το μηδέν.

Ο Δήμαρχος Χρ. Παππούς κρύφτηκε, όπως κάνει σε όλα τα σοβαρά θέματα, πίσω από υπουργικές αποφάσεις και εγκυκλίους, χωρίς να αναλάβει καμία πρωτοβουλία, χωρίς να προβεί σε καμία περαιτέρω ενέργεια.

Μια αδράνεια από πλευράς διοίκησης που έθεσε σε κίνδυνο την υγεία των εργαζομένων και των πολιτών, αποφεύγοντας τα χειρότερα ένεκα της ατομικής ευθύνης που επέδειξε ο κάθε δημότης.

Μια αδράνεια που αποτυπώθηκε και στα θέματα που αφορούν την Παιδεία καθώς η διοίκηση Παππού διανύει τη δεύτερη συνεχόμενη θητεία της χωρίς να επιδεικνύει καμία μέριμνα, κανένα προγραμματισμό για το χρόνιο πρόβλημα της σχολικής στέγης.

Η μόνη «μέριμνα» της διοίκησης είναι η πολιτική της «εκδούλευσης» εξασφαλίζοντας στους μαθητές μια θέση σε προκάτ!

Πως μπορούμε να συζητούμε και να συναποφασίζουμε για έργα, όταν το κεντρικό σας έργο, η ανάπλαση της Λεωφόρου Φυλής, αποτελεί έργο χωρίς μελέτη, χωρίς να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των δημοτών.

Ένα έργο, όπως άλλωστε μας έχετε συνηθίσει, που εξυπηρετεί εργολάβους, μικροσυμφέροντα και συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα της πόλης μας.

Ένα έργο, που με την επικίνδυνη στένωση που οραματιστήκατε δυσχεραίνει την καθημερινότητα των πολιτών και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια τους.

Εσείς που διατυμπανίζετε ότι θέλετε έναν «πράσινο» Δήμο, εσείς που «οραματίζεστε» πάρκα ανακύκλωσης πάνω στα σκουπίδια σας, δεν φροντίσατε για μια «σπιθαμή» πρασίνου στην Λεωφόρο Φυλής

Κύριοι,

Στο τεχνικό πρόγραμμα δεν βάλατε το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ «έργο» των συνδιοικούντων κ.κ. Παππού – Μπουραΐμη, το «έργο» που χαρακτηρίζει την πολιτική τους υπόσταση, από το οποίο «ζουν και αναπνέουν» και στο όποιο οφείλουν την πολιτική τους διαδρομή : τη ΝΕΑ ΧΩΜΑΤΕΡΗ μαζί με τη δημιουργία Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων (Μ.Ε.Α.) για τα επόμενα 30 χρόνια.

Κύριε Παππού,

παραμένετε ο άρχοντας της χωματερής, του φθηνιάρικου κυβόλιθου, της πίσσας, των εφήμερων και πρόχειρων έργων ψηφοθηρικού χαρακτήρα.

Δεν μπορούμε να υπερψηφίσουμε ένα πρόγραμμα που δεν δίνει μακροπρόθεσμα λύσεις στις ανάγκες της πόλης μας, δεν συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των δημοτών και κυρίως δεν θέτει την ΠΑΙΔΕΙΑ και την ΥΓΕΙΑ ως πρωταρχικό μέλημα της πολιτικής της διοίκησης.

Αποτυπώνεται ξεκάθαρα ότι τα χρήματα που μας δίνουν τόσα χρόνια, για να χρυσώσουν το χάπι της χωματερής, ξοδεύονται αλόγιστα και δεν επενδύονται στο μέλλον αυτής της πόλης.

Εμείς, αδέσμευτοι και ανεξάρτητοι ακολουθούμε τη λαϊκή βούληση και αγωνιζόμαστε για να κρατηθεί ζωντανή η ελπίδα:

Να κλείσει οριστικά και αμετάκλητα το πολιτικό κεφάλαιο Παππούς- Μπουραΐμης και παράλληλα οι χωματερές και τα σκουπιδολεφτά τους, που υποθηκεύουν το μέλλον των παιδιών μας

Πιστεύουμε στις υγιείς δυνάμεις της τοπικής κοινωνίας από τις οποίες ζητούμε την κατανόηση για την τοποθέτηση αυτή, που δεν αρμόζει στο κλίμα των ημερών.

Δεν ξεχνάμε όμως την εντολή που μας έχει δοθεί:

Να υπηρετούμε όλους εσάς και να διεκδικούμε την πόλη που μας αξίζει.