Φυλή, 04/11/2020
Σε αυτούς του δύσκολους καιρούς για την κοινωνία μας, έχουμε την ευθύνη όλοι οι θεσμικοί παράγοντες του Δήμου Φυλής να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να συμπαρασταθούμε στους συμπολίτες μας που πλήττονται από μια βαθιά κοινωνικο-οικονομική κρίση.
Για το λόγο αυτό, ζητώ από τον Δήμαρχο να προβεί άμεσα σε ενέργειες που θα ενισχύσουν τον αγώνα όλων μας για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού στην πόλη μας. Αν και η δημοτική αρχή έχει υποβαθμίσει το Δημοτικό Συμβούλιο και τον δημοκρατικό λόγο, εμείς συνεχίζουμε υπεύθυνη, παρεμβατική και χρήσιμη αντιπολίτευση που λειτουργεί ως επιταχυντής των εξελίξεων με προτάσεις.
Το έγγραφο που στείλαμε στον Δήμαρχο στις 2/11/2020:
Δήμαρχε,
Μετά τα μέτρα που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός το Σάββατο 31/10 που οδηγούν στο κλείσιμο των καταστημάτων της εστίασης και των κλειστών γυμναστήριων από 3/11 και τουλάχιστον για ένα μήνα, το ενδεχόμενο lockdown, θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη για λήψη μέτρων από τη μεριά της δημοτικής αρχής.
Ο επαγγελματικός κόσμος της πόλης μας δοκιμάζεται για δεύτερη φορά και έχουμε γίνει δέκτες της ανησυχίας των επαγγελματιών της περιοχής.
Η παράταξη «ΦΥΛΗ.ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ» όπως άλλωστε είχε πράξει και το Μάρτιο του 2020, ζητά από τη Δημοτική Αρχή να προχωρήσει σε λήψη μέτρων. Τον Μάρτιο δε λάβαμε καν απάντηση, ευελπιστούμε αυτή τη φορά να επιδείξει την ανάλογη ευαισθησία και να προχωρήσει στη λήψη μέτρων ανακούφισης των πληττόμενων επαγγελματιών.
Προτείνουμε λοιπόν:
📌 Έκτακτη οικονομική ενίσχυση με συμβολικό ποσό (1000€)προς τον επαγγελματικός κόσμο της περιοχής μας, οι οποίοι έχουν πληγεί από την προσωρινή αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων τους
📌 Απαλλαγή δημοτικών τελών για το διάστημα αναστολής λειτουργίας και σημαντική μείωση επί του συνόλου των δημοτικών τελών για όλο το 2020
📌 Κάλυψη του ενοικίου (ή ενός μέρους) των καταστημάτων ώστε να μειωθούν τα παγία έξοδα τους και να αντέξουν αυτήν την δύσκολη στιγμή.
Ανεξάρτητα από τις κινήσεις της κυβέρνησης ή της Περιφέρειας οφείλουμε ως ένας «πλούσιος» Δήμος, σε μια τόσο επιβαρυμένη περιοχή να στηρίξουμε τους επαγγελματίες της Φυλής
Η παράταξη «ΦΥΛΗ.ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ» με υπευθυνότητα, συνέπεια και διαρκή ετοιμότητα παραμένοντας πιστή στις αρχές και στις αξίες της, δηλώνει ότι σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές δε χωρούν διαχωριστικές γραμμές, παρά μόνο σύμπνοια, ομοψυχία και ενότητα για να ξεπεράσουμε αυτή τη δοκιμασία.