Το τελευταίο διάστημα, έχουμε γίνει μάρτυρες μιας πρωτοφανούς υποτίμησης της νοημοσύνης μας, αλλά και γενικότερης υποβάθμισης όλων των πολιτικών οργάνων του Δήμου.

Παρότι η ζωή μας έχει επιστρέψει στην κανονικότητα και οι περισσότεροι Δήμοι πραγματοποιούν ανοιχτές δημόσιες συνεδριάσεις, στο Δήμο Φυλής με την δικαιολογία του κορωνοϊού, οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής (καθώς και των υπολοίπων συλλογικών οργάνων), γίνονται «δια περιφοράς» αποκλείοντας το δημοκρατικό διάλογο, τη διαφάνεια και τις συλλογικές διαδικασίες.

Η Δημοτική Παράταξη «Φυλή. Νέο Ξεκίνημα», απέναντι σε αυτήν τη διαδικασία φίμωσης των Δημοτικών Συμβούλων και αποκλεισμού των δημοτών από τις δημόσιες συνεδριάσεις, έχοντας σταθερές πολιτικές απόψεις και θέσεις, κάτι που δε συνηθίζεται στο Δήμο μας, έχει αποφασίσει να ψηφίζει ΛΕΥΚΟ και να μην συμμετέχει σε καμία αναποτελεσματική διαδικασία.

Πάγια θέση μας η καταψήφιση τέτοιων προϋπολογισμών, χωρίς σχέδιο, πρόγραμμα, όραμα για την πόλη μας, που φέρουν τεράστια ελλείμματα εκατοντάδων εκατομμυρίων από παρελθόντα έτη! Όμως ψηφίζουμε ΝΑΙ στις ανελαστικές δαπάνες (καύσιμα, μισθοδοσία, επιχορηγήσεις) για την ομαλή λειτουργία του Δήμου.

Στεκούμενοι με ευαισθησία στο ύψος των περιστάσεων και στο ρόλο που μας ανέθεσαν οι χιλιάδες δημότες της Φυλής, τοποθετώντας μας στη θέση της μείζονος αντιπολίτευσης, ψηφίσαμε ΝΑΙ στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, με θέμα «Αποδοχή Έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, αποκλειστικά και μόνο για την υλοποίηση του  προγράμματος κοινωνικής προστασίας, για τους πληγέντες από τον σεισμό της 19/07/2019 από το Υπουργείο Εσωτερικών».

Σε ένα τόσο σημαντικό θέμα που διακυβεύονται 2.002.358,00 ευρώ, θέσαμε το ερώτημα αν έχουν τηρηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την κατανομή του ποσού και τονίζουμε τα εξής:

Με ποια κριτήρια θα λάβουν οι δημότες το βοήθημα των 600,00 ευρώ, το βοήθημα για τις οικοσκευές και με ποια κριτήρια θα λάβουν το βοήθημα οι επιχειρήσεις;

Με έκπληξη ενημερωθήκαμε ότι τοπικό μέσο δημοτικής υπαλλήλου δημοσιοποίησε ανακριβές άρθρο, σχετικά με την θέση της παράταξής μας στο θέμα της αποδοχή της οικονομικής ενίσχυσης για τους πληγέντες από τον σεισμό. Κάνοντας μνεία σε απόφαση που δεν είχε καν αναρτηθεί στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», που σημαίνει ότι κανένας δημότης ακόμη δεν μπορούσε να την γνωρίζει και παραθέτοντας μέρος της επιστολής μας που είχε σταλεί αποκλειστικά από εμάς προς την Οικονομική Επιτροπή.

Πρόκειται για πρωτοφανή διαρροή υπηρεσιακών εγγράφων, με την τακτική παραπληροφόρησης και προπαγάνδας του Δήμου Φυλής να φτάνει στο αποκορύφωμά της. Γνωστοποιήσαμε το γεγονός με έγγραφο στον Δήμαρχο, στην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και στους Αρχηγούς των Δημοτικών Παρατάξεων.

Θεωρούμε αυτονόητο ότι ο Δήμαρχος οφείλει να προβεί σε κάθε ενέργεια για τον εντοπισμό και την κατά νόμο τιμωρία των υπευθύνων για αυτήν την διαρροή και να καταδικάσει τα δημοσιεύματα που κάνουν χρήση υπηρεσιακών στοιχείων.

Γνωρίζαμε ότι στην αυτοδιοικητική μας πορεία τίποτα δε θα μας χαριστεί, γι’ αυτό και χαράσσουμε τη δική μας ανεξάρτητη πορεία, κόντρα σε όλους και όλα. Κι έτσι θα συνεχίσουμε, όπως υποσχεθήκαμε στους συμπολίτες μας.

Είναι σίγουρο ότι οι δημότες έχουν απηυδήσει από την αδιαφορία και την υπεροψία της διοίκησης. Γινόμαστε καθημερινά κοινωνοί των προβληματισμών τους, για την χωματερή, την παραβατικότητα, τα κρούσματα του κορωνοϊού, τις οικονομικές ατασθαλίες και πολλά άλλα.

Βρισκόμαστε δίπλα σας, πορευόμαστε μαζί, ανταλλάσσουμε καθημερινά απόψεις, είμαστε μέσα στην κοινωνία και όχι θωρακισμένοι στα γραφεία του Δημαρχιακού μεγάρου.

Είναι σίγουρο, ότι μαζί θα καταφέρουμε την επόμενη φορά να γκρεμίσουμε το «βασίλειο» της διαφθοράς, της ανυπαρξίας, της αδιαφάνειας και των ρουσφετολογικών εξυπηρετήσεων και να οδηγήσουμε την πόλη μας στη θέση που της αξίζει!!