16/05/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Στο εργοτάξιο του Δήμου Φυλής ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλέξανδρος Κουλοχέρης».

Επίσκεψη πραγματοποίησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Φυλής κ. Αλέξανδρος Κουλοχέρης, την Τετάρτη 15 Μαΐου στο εργοτάξιο του Δήμου, προκειμένου να ενημερωθεί από τους εργαζόμενους για τα προβλήματα και τις ανάγκες τους.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Κουλοχέρης υπογράμμισε τη σημασία που έχει για ένα σύγχρονο Δήμο, η άμεση συνεργασία της δημοτικής αρχής με τους εργαζόμενους.

Επεσήμανε δε, ότι η σχέση Διοίκησης-εργαζομένων δεν μπορεί να παραμένει άλλο δέσμια πελατειακών σχέσεων και διάκρισης τους σε «δικούς» μας και «μη», αλλά ούτε και σε ένα παρωχημένο μοντέλο εργοδότη-εργαζόμενου.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Δήμαρχος και εργαζόμενοι είναι συνεργάτες στην υπηρεσία των δημοτών.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να κάνουν απρόσκοπτα την εργασία τους χωρίς «πολιτικές» παρεμβάσεις.

Θα βάλουμε ΤΕΛΟΣ στις κλίκες και στους αυλικούς.

Θα σταματήσει η «εξουσία» του κάθε Αντιδημάρχου πάνω στους εργαζόμενους.

Όσοι συντηρούν τέτοιες καταστάσεις θα με βρουν απέναντι τους.

Οι παρωχημένες αυτές λογικές κρατούν δέσμιο τον Δήμο και εμείς είμαστε έτοιμοι να σπάσουμε αυτό το απόστημα.

Oι εργαζόμενοι είναι η εικόνα του Δήμου στην πόλη και ο Δήμαρχος πρέπει να διασφαλίσει ότι έχουν όλα όσα χρειάζονται για να κάνουν τη δουλειά τους καλά.

Χρειάζεται νοικοκύρεμα ο Δήμος που σήμερα βρίσκεται σε κακό χάλι.

 

Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο του εργοταξίου τόνισε:

«Η εικόνα του εργοταξίου είναι θλιβερή.

 Ένα ολόκληρο βουνό από μπάζα, σκουπίδια ακόμα και αυτοκίνητα έχει δημιουργήσει εστία ρύπανσης του περιβάλλοντος και επιβάρυνσης της υγείας των εργαζομένων. Αντίκρισα ένα απέραντο ΧΑΔΑ που συντηρείται με την ανοχή του Δημάρχου και την ευθύνη του Αντιδημάρχου κ. Οικονομάκη.

Θα έπρεπε οι κύριοι να είχαν την ευθιξία να παραιτηθούν, όχι να δημιουργούν και να συντηρούν ΑΛΛΗ ΜΙΑ τοξική βόμβα μέσα στην πόλη.

 

Και πρόσθεσε:

«Μήπως θα έπρεπε να έρθει για δυο μήνες ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ να εργαστεί εδώ για να καταλάβει από πρώτο χέρι την τραγική κατάσταση και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες είστε αναγκασμένοι να εργάζεστε για να προσφέρετε στους δημότες της πόλης μας; Είναι απαράδεκτο να μην πληρούνται οι κατάλληλες προϋποθέσεις εργασίας».

 

Στη συνέχεια ανέπτυξε τα βασικά στοιχεία του δικού του τρόπου διοίκησης σύμφωνα με την οποία για ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό Δήμο οι εργαζόμενοι πρέπει να αντιμετωπίζονται από τη διοίκηση ως συνεργάτες με κοινούς στόχους σε πλαίσιο αλληλοσεβασμού και κατανόησης.

Για να μπορέσουν οι υπηρεσίες του Δήμου να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των δημοτών με σύγχρονους όρους.

 

Κλείνοντας, την τοποθέτησή του ο Αλέξανδρος Κουλοχέρης δήλωσε τη στήριξή του στους εργαζόμενους επισημαίνοντας ότι:

«Θέλω να γνωρίζετε ότι ο Δήμαρχος έχει την ευθύνη ΓΙΑ ΟΛΑ. Είναι εκείνος που χαράσσει πολιτική. Η πόρτα του γραφείου μου θα είναι πάντα ανοιχτή για όλους σας. Είναι υποχρέωση μου να μπορείτε να εργάζεστε σε ένα υγιεινό και ασφαλές περιβάλλον».

 

Κατά τη διάρκεια της αποχώρησης από το εργοτάξιο, οι εργαζόμενοι έδειξαν στον κ. Κουλοχέρη κάποια δέντρα που έχουν φυτέψει ώστε να μπορέσουν να διασκεδάσουν τις συνθήκες που βιώνουν.

 

Ο κ. Κουλοχέρης τους αποχαιρέτισε με τη φράση:

«Φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχετε τη διάθεση να νοικοκυρέψετε το χώρο εργασίας. Δυστυχώς όμως, δε βρίσκετε ανταπόκριση, δεν υπάρχει ο απαιτούμενος σεβασμός. Πρέπει να βάλουμε τέλος σε αυτές τις νοοτροπίες. Πρέπει η Φυλή και η ζωή μας να μπει σε πρώτο πλάνο».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΜΙΑ ΟΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
ΣΤΟ ΧΑΔΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟΥ