30/04/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Με παρέμβαση Κουλοχέρη δίνεται οριστική λύση στο θέμα της ομηρίας των κατοίκων του Γεννηματά»

Από το Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας δόθηκαν σπίτια σε δικαιούχους του ΟΕΚ στους οικισμούς  “ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ Ι & ΙΙ” πριν από είκοσι και πλέον χρόνια. Δυστυχώς αυτοί οι άνθρωποι ακόμα και σήμερα δεν έχουν καταφέρει να βρουν λύση στο χρόνιο πρόβλημα τους, που άφορα την απόκτηση των τίτλων ιδιοκτησίας.

Με βάση το νέο νόμο μπορούν να αποκτήσουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ οι δικαιούχοι  του πρώην Ο.Ε.Κ. τίτλους ιδιοκτησίας και να απελευθερωθούν από το καθεστώτος ομηρίας που ζουν τόσα χρόνια.

Η κα Καράλη πρώτη επιλαχούσα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αμέσως μετά την έκδοση του νόμου πήρε την πρωτοβουλία για την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Εργασίας κ. Ανδρέα Νεφελούδη, ώστε να ενημερώσει τους δικαιούχους .

Δυστυχώς από τη συνάντηση προέκυψε ότι δεν μπορούν να εκδοθούν οριστικά παραχωρητήρια στους οικισμούς “ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ Ι & ΙΙ” καθώς με ευθύνη του Δήμου εγκαταστάθηκαν στον δικαιούμενο αριθμό κατοικιών του οικισμού, πέραν των προβλεπόμενων, και μη δικαιούχοι του Ο.Ε.Κ.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλέξανδρος Κουλοχέρης, συναντήθηκε με τον Γ.Γ. Εργασίας κ. Ανδρέα Νεφελούδη ώστε να ενημερωθεί πλήρως για την πορεία της εφαρμογής του νόμου.

Με έκπληξη διαπίστωσε ότι είχε προταθεί στην δημοτική Αρχή να καταθέσει ΑΙΤΗΜΑ για την επίλυση του ζητήματος, αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ! Όπως ήταν αναμενόμενο η αδιάφορη διοίκηση Παππού αγνόησε τον γενικό γραμματέα και δε προχώρησε σε κανένα ΑΙΤΗΜΑ που θα οδηγούσε στην επίλυση του προβλήματος.

Εμείς αναλύσαμε την κατάσταση ομηρίας των ανθρώπων και μεταφέραμε την αγωνία τους, εκθέσαμε τις θέσεις μας  και ο γενικός γραμματέας φάνηκε διατεθειμένος να προχωρήσει σε προγραμματική σύμβαση, νομοθετική ρύθμιση ή υπουργική απόφαση  και μας παρότρυνε να καταθέσουμε αίτημα.

Προχωρήσαμε άμεσα στην κατάθεση του αιτήματος και λάβαμε τις διαβεβαιώσεις ότι το θέμα θα κλείσει οριστικά προς όφελος αυτών των συμπολιτών μας.

Για τον υποψήφιο Δήμαρχο Φυλής Αλέξανδρο Κουλοχέρη η επίλυση σημαντικών ζητημάτων για τη ζωή των δημοτών είναι η βασική δουλειά και υποχρέωση μιας δημοτικής αρχής.

Η επιμονή και η συστηματική δουλειά μπορεί να φέρει αποτελέσματα όπως αποδεικνύει η παρέμβαση του Αλέξανδρου Κουλοχέρη πριν ακόμη αναλάβει ως νέος Δήμαρχος καθήκοντα.

Ο Αλέξανδρος Κουλοχέρης είναι αποφασισμένος να φέρει αυτή τη νέα νοοτροπία διεκδίκησης και αποτελεσματικότητας στον Δήμο της Φυλής με τη στήριξη και την ψήφο των δημοτών στις εκλογές στις 26 Μάη.